Procederen met de Rechtswinkel Utrecht

 

De Rechtswinkel Utrecht heeft een speciaal team samengesteld om u naast het geven van gratis eerstelijns advies, ook gratis te kunnen bijstaan in het voeren van een gerechtelijke procedure. Ons team is actief binnen de volgende rechtsgebieden:

  • Consumentenrecht
  • Huurrecht
  • Arbeidsrecht
  • Bestuursrecht

Bent u dusdanig verstrikt geraakt in een juridisch geschil en zou u onze hulp goed kunnen gebruiken? Vraag één van onze medewerkers dan naar de procescommissie.

Werkwijze
Wanneer u kenbaar heeft gemaakt geïnteresseerd te zijn in deze vorm van bijstand, zullen wij uw zaak intern in overweging nemen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de haalbaarheid van de zaak en naar de juridisch inhoudelijke punten die in uw zaak spelen. U hoort dan zo spoedig mogelijk of wij uw zaak daadwerkelijk in behandeling zullen nemen. Mocht dit het geval zijn, dan zal een team van twee gevorderde rechtenstudenten met uw zaak aan de slag gaan. Zo nodig zullen zij voor u dagvaardingen en verzoek-, bezwaar- en beroepschriften opstellen, en eventueel met u meegaan naar de rechtbank. Op die manier staat u er niet alleen voor en krijgt u op een laagdrempelige manier de hulp die u nodig heeft om uw recht te kunnen halen!

Kosten
De juridische bijstand van de Rechtswinkel Utrecht is, zoals altijd, geheel gratis. Wel kan het zijn dat er voor het voeren van een procedure zelf kosten gemaakt moeten worden. Hierbij moet u denken aan griffiegelden of kosten voor het inschakelen van een deurwaarder. Mocht dit het geval zijn in uw zaak, dan wordt dit uiteraard vooraf met u besproken.